Enteresan bir haftaydı. Roma’da seyahatteydik, döner dönmez Tarım-Köyişlerinden 3 mühendis ziyaretçimiz vardı denetime gelen. Biri bizi şikayet etmiş, izinsiz gıda üretimi yapıyormuşuz, “denetlenmesini istiyorum” diye. Ama ben vergimi ödüyorum dedim; evde gıda üretmek yasakmış. Ben de ertesi günü izin almaya gittim ki.. öyle değilmiş iş. Bir atölye tutmam gerekiyor, tespit ettim bir kaç güzel dükkan. Kolay temizlenebilir, güvenli vs vs bir yer tuttuktan sonra içeriyi dekore edecek ve Çalışma Ruhsatı alacağım. Ruhsat ertesinde de Gıda Üretim İzni. İlgilenen olursa bana şimdi yazsın, bir kaç ay geçti mi üzerinden, unutuyorum. Kimin şikayet ettiğini bilmiyorum. Bilmek de umurumda değil. Biraz da müteşekkirim, bana kalsa senelerce böyle bir adım atmazdım.
merhaba Elif hn;
öncelikle yaşadıklarınıza çok üzüldüm hele de aynı mesleği yapan biri tarafından bu tarz bir şikayet yapılması daha da çok çirkin,ama eminim dediğiniz gibi şikayet ettiğine pişman olmuştur,her şerde bir hayır vardır yapmak istediklerinizi hızlandırmanıza vesile olmuş:)))
bu aralar bende kurumsallaşma ile ilgili problemler yaşıyorum,daha önce nasıl kurumsallaştığınızı paylaşmıştınız çok faydalı oldu benim için,ama bu gıda üretimi konusunda atölye açılması vs daha ayrıntılı bilgi verebilir misiniz?legal olmayan bir iş yapmak istemem ben de açıkçası…
Slm 🙂
atölye işini çok da bildiğimi söyleyemem ama işlemleri yaptıkça buradan yazarım. Bugün belediyemize gittim, çalışma ruhsatı bölümüne. Çok yardımcı oluyorlar (bizimki Ataşehir)
Meskende gıda üretimi kesinlikle mümkün değilmiş giriş katı bile olsa. Yani dükkan tutulacak. Onun da kriterleri var, yerler seramik olacak, kolay temizlenebilir olacak, gideri olacak vb… güvenli olacak,
Biraz denetime gelecek kişinin inisiyatifinde anladığım kadarıyla çünkü bana kriter listesi veremediler.
Dükkanı tutup tadilatını tamamlayınca (ki çok çok küçük bir yer düşünüyorum atölye gibi-fırın vs ile); çalışma raporuna başvuracağım
1100TL harç ödeyeceğim, eminim ufak tefek başka masrafları da vardır
Şirket kurmaktan daha maliyetli yani. Bir takım evraklar da hazırlamak gerekiyor, gözüm korkmasın diye vermediler 🙂 ama internette var listeler. İş akım şeması vb. Yazdım onları, mesela kurabiyeyi aşama aşama nasıl yağtığını bildirmek durumundasın gibi. Oralara gelince de yazarım detaylı.
O çalışma ruhsatını alabilirsem Tarım Köyişlerine gideceğim (bizimki nüfus md. ile aynı binada, ve kaymakamlıkla). Çalışma ruhsatını aldıktan sonra onlar da veriyormuş Gıda üretim iznini. Çalışma ruhsatını verecek ekip denetliyormuş hijyeni vs. Göreceğiz birlikte…
Kuala kurabiyelerinize bayıldım, şimdi biraz sitenizi gezeceğim 🙂 sevgiler
çok teşekkür ederim Elif hanım detaylı bilgi verdiğiniz için,bu zorlu süreçte size kolaylıklar diliyorum.Buarada koala kurabiyelerimi beğenmenize sevindim:)))sevgiler…
I have read some good stuff here. Certainly worth bookmarking for revisiting. I surprise how so much effort you put to create any such great informative website.
I bring into being thus several exciting things in your blog principally its discussion. From the tons of comments on your articles, I guess I am not the only one having all the enjoyment here! keep cheery the sunny work.
Today, I went to the beach with my children. I set up a sea shell and gave it to my 4 time older daughter and supposed “You can hear the ocean if you situate this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab in the interior and it pinched her ear. She never needs to get back! LoL I make out this is wholly rotten issue except I had to discern someone!